Planning

Puppy's

Rasbeschrijving


 

Show

Nieuws | News

Herinnering

Links

 

Contact

 

Bent u geschikt voor een Bichon Frisé?

Er is een aantal punten die wij graag willen aankaarten bij mensen zodat een goede keuze gemaakt kan worden voor dit prachtige ras. Deze punten gaan wij nader op in.

Als er een beschrijving wordt gegeven van de Bichon Frisé wordt het onderstaande altijd breed uitgemeten. De Bichon Frisé is, zoals zijn naam al doet vermoeden, een hondje uit de Bichon-groep. De Bichon Frisé is een kleine gezelschapshond die in Rasgroep 9 thuis hoort. Dus heeft de Bichon Frisé het daarbij passende charmante karakter. Hij dankt zijn naam aan de spiraalvormige vacht. Hij lijkt iets op de Dwergpoedel en de Maltezer, waarmee hij met een klein beetje slag Barbet verwant is. Onder de naam Bichon a Poil Frisé is hij fokzuiver geworden. In Nederland werden de eerste hondjes omstreeks 1979 geïmporteerd.

Luna

Positieve punten waarom een Bichon bij u zou kunnen passen:

Door deze gevoeligheid voelen ze het ook direct aan als ze iets gedaan hebben wat niet mag. Vaak is er niet meer dan een verwijtend woord voor nodig om ze te laten merken dat je hun gedrag niet op prijs stelt. Meestal staan ze dan een paar minuten later bij je om het goed te maken.

Het is een prettige bijkomstigheid de Bichon Frise vrijwel niet verharen en reukloos zijn. Kunstjes hebben ze zo onder de knie. Ze werden vroeger dan ook heel vaak als circushondjes gebruikt. Aangeleerde trucjes doen ze al snel uit zichzelf omdat ze de aandacht die ze daardoor krijgen zo leuk vinden. Hoewel ze die trucjes ook wel eens gebruiken om iets lekkers te krijgen, of om onder iets uit te komen wat ze liever niet doen, en wat is het dan moeilijk om ze te weerstaan!!!

Wie een leuke hobby zoekt, kan met zijn Bichon Frise voor een van de hondensporten kiezen. Hun snelle begrip maakt ze gemakkelijk te trainen. Met “Gedrag en Gehoorzaamheid” (G & G) en “Behendigheid” doet de Bichon Frise heel goed mee, ook op wedstrijden.

Bichon Frisé in actie

De schouderhoogte mag niet hoger zijn dan 30 cm, het gewicht is ongeveer 4 à 5 kg. Het is een langharig wit hondje. Hij draagt het hoofd hoog en trots. De donkere ogen zijn levendig, vol uitdrukking en rond. Het oor hangt en is begroeid met gekruld haar. De houding is levendig en vrolijk en de gang vlug en gemakkelijk. De staart draagt hij omhoog, sierlijk gebogen, zodanig dat de pluim op de rug valt. De Bichon Frise heeft een fijne, zijdeachtige vacht, losjes spiraalvormig vallend. Altijd zuiver wit.

Negatieve punten waarom een Bichon eventueel niet bij u past:

Socialisatie

Socialisatie betekent dat uw pup kennis maakt met de wereld om hem heen en dat hij leert hoe hij daarmee om moet gaan. Een goede socialisatie van een pup gaat niet vanzelf, u zult het voor een groot deel invulling moeten geven met zaken die in uw leven van belang zijn.

U zult daarom zin, tijd en mogelijkheden moeten hebben wanneer u een pup in huis haalt. Een goede socialisatie kan immers ongewenst of probleemgedrag op latere leeftijd voorkomen.

Bichon Frisé in het bos