Planning

Puppy's

Rasbeschrijving


 

Show

Nieuws | News

Herinnering

Links

 

Contact

laatst bijgewerkt op 22-01-2024

Onze voorwaarden

 

De koper gaat akkoord met de genoemde voorwaarden die wij hier onder stellen.

Iedereen moet zich voldoende ingelezen hebben in onze website over het ras Bichon Frisé. En wat het inhoud om een hondje te hebben en wat hier allemaal bij komt kijken.

Waarom castreren of steriliseren toelichting

1.1 U heeft zelf bewust voor gekozen dat u een huishondje wilde en heeft  ook bij de aanschaf van uw hond een koopcontract getekend met daar ook de koop voorwaarden die wij stellen aan huishond bezitters.
De koopvoorwaarden zijn duidelijk vermeld in het koopcontract van een huishond. Er zijn voorwaarden verbonden aan het veranderen van huishond naar fokhond zie koopcontract.

 

1.2 Gedragsverandering in honden zoals bij het volwassen worden van uw huisdier, blijkt het geslacht u toch voor een aantal, soms moeilijke keuzes te zetten. Zo kunnen sommige reuen of teven kunnen heel dominant worden tegen andere honden, of perioden van streek zijn omdat er toevallig bij de reu een loops teefje in de buurt is. Teefjes kunnen tijdens hun loopsheid tijdelijk minder goed luisteren, en ze verliezen bloed. Reuen en teven kunnen gaan rijden op mensen en knuffels en op kinderen omdat hun hormonen in de weg staan.


1.3 Voorhuidontsteking bij de reu is zeer voorkomend bij intacte reuen.


1.4 Vaginale ontstekingen bij de teef zijn zeer voorkomend bij intacte teven.


1.5Die hormonen kunnen nog méér nare werkingen hebben. Zo kan bij de reu een prostaatvergroting optreden onder invloed van testosteron (het hormoon dat in de balletjes gevormd wordt). Teefjes kunnen schijnzwanger worden en het gevaar op een baarmoederontsteking is bij een niet gesteriliseerde teef altijd aanwezig. Dit heeft vaak tot gevolg dat een hond op latere leeftijd alsnog gesteriliseerd moet worden, maar dan in zieke toestand. De hormonen kunnen ook algemene hormonale ziekten veroorzaken, zoals suikerziekte. Bovendien heeft een niet (of laat gesteriliseerde hond) meer kans op tumoren van de melkklieren.


1.6 U kunt en wilt geen nest met pups of wilt de verantwoordelijkheid niet van een nestje met pups. Omdat er zo veel bij komt kijken zoals kopers vinden en juridische verantwoordelijkheid op gezondheid enz enz. En de belangrijkste is de enorme tijd voor de zorg van de pups die u moet maken 8 weken of langer als ze nog geen nieuwe eigenaar hebben gevonden.
Of er is nog een grote risico dat er met u zwangere teef  tijdens de dracht en tijdens de bevalling complicaties kunnen optreden. Want het klinkt heel leuk pupjes maar met te weinig vakbekwaamdheid en ervaring kan zo veel mis lopen. Niet alleen kan je mama hondje er aan overlijden tijdens de dracht of tijdens de bevalling ook pups kunnen verkeerd liggen in de buik van de mama of ze zijn niet goed ontwikkeld enz enz. En dan hebben wij het nog niet eens over het het grote verdriet wat u ook heeft van dit verlies.
Juist om dit allemaal te voorkomen willen wij mensen er op wijzen dat honden voorplantingsdieren zijn en je dat je de hond er niet gelukkig mee maakt om een hond intact te laten. U werk de natuur tegen als u uw hondje nooit laat dekken of een dekking laat ontvangen omdat u juist voor een huishondje gekozen hebt en geen dekkingen wilt afgeven of je een nestje met pups wilt. Vandaar dat wij castratie en/of sterilisatie eisen.
  

Bij castratie of sterilisatie van de hond dient de koper van de hond een officiëel schriftelijk bewijs van de castratie of sterilisatie die bij de hond heeft plaats gevonden bij de dierenarts aan de verkoper te geven.