Planning

Puppy's

Rasbeschrijving


 

Show

Nieuws | News

Herinnering

Links

 

Contact

<

Puppy benodigdheden

Wij hebben een aantal benodigdheden voor u op een rij gezet, waar aan u zou kunnen denken wanneer u een pup in huis heeft of krijgt.

Bench

Een bench is een handig hulpmiddel voor pups om ze een eigen plekje te geven waar ze zich veilig kunnen voelen. Verder is het nuttig om van een bench gebruik te maken bij de zindelijkheidstraining hondenbench zonder en met hoesen bij het voorkomen van verlatingsangst. Wanneer u een bench gebruikt, heeft u in principe voorlopig geen mand of kussen nodig.
Houdt u voor de maat rekening met de volwassen grootte van de hond, u kunt de bench dan later ook altijd nog gebruiken indien nodig.

Benchhoes

Dit maakt de bench knusser en geeft de pup meer een gevoel van veilig- geborgenheid.
Als de hond plast beschermt het buiten rondom de bench. Bijvoorbeeld als de bench tegen de muur aanstaat. Dan komt de urine niet tegen uw muur. Dit is moeilijker schoonmaken te maken dan als er een hoes om heen zit. De hoes heeft een soort zeillaagje aan de binnenkant wat dus zeer goed af te wassen is als er een ongelukje gebeurd. Ook kan de hoes zeer gunstig zijn met de opvoeding. Als de hond blaft kunt u de hoes helemaal dicht ritsen en geeft dit vaak de hond ook meer rust (het hol effect).

Een matje of kussentje, voor in de Bench

Benches hebben meestal aparte kussens die op de maat van de bench zijn gemaakt.

bench met vetbedvetbed met pootafdrukjesvetbed close-up

Hondenmand of hondenbed

Wanneer u niet kiest voor een bench, dan kunt u kiezen voor een hondenmand of hondenbed. Houdt u rekening met de eventuele vernielzucht van uw hond, rieten manden zijn daardoor minder geschikt.

hondenmand stofhondenmand plastic met stoffen kussenhondenmand plastic

Hondenkussen

Een hondenkussen wordt los gebruikt als slaapplaats of in combinatie met een mand.

 

Voerbakje en watervoorziening voor in de Bench

Bij veel dierenwinkels te koop, roestvrijstalen bakjes met haken om aan de spijlen te hangen.

roestvrijstalen bakjes drinknippels

Petstages Puppy cuddle pal

Petstages Puppy cuddle pal

Rustgevende knuffel voor de pup om van zijn ouderlijk nest naar zijn “nieuwe huis” te nemen.

 

 

Puppy toilet

Een handig hulpmiddel bij het zindelijk maken.Puppy trainerspuppy toilet

 

puppy toilet

Puppy trainingsmat

Tevens een handig hulpmiddel bij het zindelijk maken.

Puppy Trainer

Dit zijn druppeltjes die u op het puppy trainingsmatje kunt doen zodat het hondje wordt gelokt om daar op te gaan plassen.

 

Vlek- en of geurweg

Voor ongelukjes en geurtjes in huis. Voorkomt dat uw pup er een gewoonte van maakt om binnen zijn/haar behoeftes te gaan doen.

 

Kam/borstel

Kam en slicker borsteltjeHoewel het voor de vacht nog niet heel erg nodig zal zijn om te borstelen, is het wel goed om uw pup vast te laten wennen aan het borstelen zelf. Bij langharige honden zult u minimaal een borstel met langere tanden en een grove kam nodig hebben. 
Bij twijfel over de vachtverzorging van uw pup kunt u het beste aankloppen bij een ervaren trimster of bij ons.

 

Jean Peau shampooShampoo

Om de Bichon Frise zijn vacht in top conditie te houden raden wij u aan om “Sneeuwwit” of “Elegance” te gebruiken van het merk Jean Peau.

 

Special Conditioner van het merk Jean PeauJean Peau Special conditioner

Deze crèmespoeling heeft als eigenschap dat het de originele diepe en warme, zwarte pigment kleur laat terugkeren. Dit komt, omdat de crèmespoeling diverse natuurlijke pigmentverbeteraars bevat. Daarom kunnen diverse vachten, die zijn aangetast door o.a. zon en licht, weer worden hersteld. Door de uitermate hoge kwaliteit van de diverse oliën, die in deze crèmespoeling gebruikt zijn, geeft dat het volgende voordeel: Een goed gevoede vacht met een betere doorkambaarheid bij langharige huisdieren.

 

Jean Peau oog verzorgingOogverzorgingsdruppels

Deze oogverzorger van Jean Peau reinigt het oog van uw huisdier en zorgt er verder voor dat verstoppingen in de traanbaan weggaan. Het traanvocht wordt door de verzorger helder van kleur en rode vlekken rondom de ogen zullen langzaam verdwijnen.

 

Oorverzorgings pincet

Deze pincet heeft u nodig om de haren (regelmatig) uit de oren van uw hondje te plukken  om zo infecties in de oortjes te kunnen voorkomen

epileer pincet

 

nageltangNageltang

Indien niet direct nodig kan ook het wennen aan nagels knippen een onderdeel van de opvoeding zijn. Al haalt u dus maar regelmatig de uiterste puntjes eraf.

 

Hondenlijn

De keuze voor een lijn is belangrijker dan u op het eerste gezicht zou denken.
Tijdens de opvoedingsfasen is het belangrijk dat u een commando als “Hier” kunt afdwingen (met zachte dwang natuurlijk). Zorgt u daarom voor een voldoende lange lijn zodat u de pup ook kunt laten komen als deze wat verder van u af is.

showlijn

Voeding

Geef uw pup vanaf dag één de juiste voeding in de juiste hoeveelheden. Dus niet meer dan aangegeven hoeveelheden. Wij geven ze Eukanuba.

 

Voeder- en drinkbak

Bij voeder- en drinkbakken voor uw pup is het handig om een bak met antislip of een standaard te nemen, zodat de bak niet door de hele ruimte gaat. Schrokt uw pup heel erg, dan is het goed om een speciale anti-schrok-bak aan te schaffen. Daarbij moet de pup om een obstakel in de bak heen eten waardoor schrokken onmogelijk word.

voer- en drinkbakken

 

Kauwbotjes en snacks

hondenbotjeHet wisselen van de tandjes vindt plaats vanaf de 15e levensweek. Met voldoende kauwmateriaal voorkomt men dat de pup z’n tanden verkeerd gebruikt.

Op de afbeelding ziet u meest ideale kauwbotje. De andere kauwbotjes breken tijdens het kauwen de haartjes rondom de bek van de hond af. Omdat het vast gaat plakken aan het haar. Dit gebeurt niet met deze botjes.

 

Snoepjes

Om te belonen. Al is het maar een klein stukje, het gaat om het idee.

 

Trainingstasje

Om de beloning voor de pup in te bewaren. Ook tijdens de puppy cursus erg handig.

tasje voor beloningen

Poepzakjes

Daarmee kunt u de poepjes van uw hondje op  ruimen.

poepzakjes

 

Tandenborstel en Tandpasta speciaal voor de hond

Een (vinger) tandenborstel en / of een flostouw. Hiermee voorkomt men tandplak op latere leeftijd.

Bescherming tegen vlooien en teken

Kies alleen producten speciaal voor pups. (Raadpleeg eventueel uw Dierenarts)

Ontworming

Wormen vormen een gevaar voor pup en baas. Ontworm daarom maandelijks de pup, tot hij een half jaar oud is. Een volwassen hond ontwormt men vier keer per jaar. Ook daarover kunt u uw dierenarts om inlichtingen vragen.

Tekentang

Om teken mee te verwijderen.

 

vlooienkamVlooienkam

Een andere onontbeerlijke kam is de vlooienkam, daarmee kunt u zien of uw pup vlooien heeft of niet. Vlooien ziet u wegkruipen/springen, vlooienpoepjes zijn te herkennen aan zwarte korreltjes die in de kam achterblijven.

Kong

Speelgoed

Leer- en duurzaam speelgoed is van het wereldberoemde merk Kong.
Kong heeft een aantal onverwoestbare en verantwoorde puppy speeltjes ontwikkeld. Goed voor de ontwikkeling van het gebit, bij verlatingsangst of gewoon om mee te spelen.

 

EHBO set (Royal Canin)

Deze EHBO set is verkrijgbaar bij uw dierenspeciaalzaak of dierenarts.

EHBO set Royal Canin

 

Informatie opvoeding

De socialisatiefase van uw pup speelt een belangrijke rol in het uiteindelijke gedrag en karakter van uw hond. Niet een geheel onbelangrijke fase dus. Zeker wanneer het uw eerste hond is, is het goed om uzelf in te lezen over opvoeding van honden en het ras van uw keuze. Helemaal goed is natuurlijk om u en uw pup in te schrijven voor een puppycursus.

Boeken die wij adviseren

Cesars aanpak voor puppy’s

Er zijn ook nog andere boeken van Cesar Millan, die ook heel veel informatie geven over het opvoeden en hoe uw hond een van de leukste kan worden.

Cesar, de leider van het roedel Cesar's aanpak

Reisaccesoires

In bijna alle Europese landen (waaronder Nederland) geldt dat u uw lading goed gezekerd moet vervoeren. Voor huisdieren houdt dit in dat u ze in een autobench of achter een bagage / hondenrek moet vervoeren. Een hondengordel mag in veel gevallen ook. Een boete staat degene die deze regel negeert te wachten.

Autovervoersbox

De Ferplast Vervoersbox Atlas Car is een goede autobench en verkrijgbaar in 2 verschillende maten. De Atlas Car bevat een sterke metalen deur die je naar beide kanten open kan schuiven en waar je dier doorheen kan kijken. Dit deurtje is voorzien van een veilig slot zodat je zeker weet dat hond er niet uit kan. Dankzij de ventilatieroosters heeft de box voldoende ventilatie en kan je huisdier een beetje om zich heen kijken. Als laatste bevat de box ook een compartiment om iets in op te bergen. De drainerende mat zorgt voor een droge omgeving.

Door een kussen in de box te leggen kan je hond fijn mee op reis.

Autogordel

Adori heeft een autoveiligheidsgordel voor honden ontwikkelt, de u en de hond tijdens de autorit beschermt. De hond is veilig aangelijnd en kan niet door de auto geslingerd worden bij een noodstop of onverwacht uit de auto springen bij het openen van het portier of raam. autogordel voor honden

U maakt de hondenautogordel makkelijk vast aan de voorzieningen van de autogordel met de meegeleverde aanleglijn. De borstomvang van de hond bepaalt de juiste maat van de Adori hondenautoveiligheidsgordel. Vraag uw dierenzaak om advies met betrekking tot de juiste maat voor uw hond.
De gordels zijn traploos verstelbaar binnen de aangegeven maten op de maattabel van het product.
De gordel is tevens te gebruiken als normaal ‘er op uit’ harnas.

Wijze van gebruik van de autogordel

Als u stapsgewijs de volgende aanwijzingen volgt kunt u er zeker van zijn dat uw hond veilig op de achterbank zit.
Het brede gevoerde stuk van de gordel (zonder het metalen oog) dient op de borst van de hond te zitten.autogordel voor honden
Het andere brede stuk met het oog komt met de lus naar de staartzijde op de rug van de hond.

Stel de beide smalle verstelbare banden op de juiste maat van nek en borst, met minimaal twee vingers tussenruimte.
Als de juiste maat is bepaald, zekert u de losse einden van de banden door deze bovenlangs door de verstelbare stopper te weven.

De gordel is op twee manieren vast te maken in de auto.
Methode 1 de autogordel door de brede lus van de hondenautogordel halen en deze vast klikken in het slot, hierdoor heeft de hond meer bewegingsvrijheid.
Methode 2 de meegeleverde aanleglijn bevestigen in het slot van de autogordel, daarna de karabijn haak vastmaken aan de grote metalen ring van de hondenautogordel.

Auto hondendeken

De auto hondendeken zorgt ervoor dat er geen haren, of als de hond overgeeft of dat er ander vuil en vocht achterblijft op de bekleding van uw achterbank. U bevestigt hem eenvoudig aan de hoofdsteunen met een rits, waardoor u de deken voor de helft kunt terug klappen. Gemakkelijk voor als u nog een passagier op de achterbank wilt meenemen. Het voorkomt dat uw hond tussen de voorstoelen en de achterbank terecht komt. Ook kan de hond minder gemakkelijk tussen de voorstoelen doorschieten.

Fietskar

Samen op stap met uw hond? De Adori hondenfietskar is een kwalitatieve en compacte fietskar is geschikt voor het vervoeren van huisdieren tot ca. 40 kilo.

Rondom beschermt het uw hond tegen weer en wind dmv een stabiele nylon waterafstotende kap. Het raam van gaas houdt lastige vliegende insecten op afstand. Vaak compleet met veel extra’s zoals reflectoren, zoals een vlaggetje en veiligheidsstrepen. De ventilatieramen zorgen voor een goed binnenklimaat. Passend voor alle gangbare fietstypes.
Bij het opbergen is de fietskar plaatsbesparend inklapbaar.

Hondenfietsmand

Er zijn manden van riet met bevestiging om op de bagagedrager te plaatsen en om aan het stuur te bevestigen en uiteraard weer afneembaar, inclusief universele klemsluiting, geschikt voor veel dragers en vele verschillende buisdiktes (6-20mm Ø), incl. kussentje, naturel afgelakt.
De draadkoepel voor dierenfietsmand is gemakkelijk te bevestigen door middel van de bevestigingsbandjes die meegeleverd zijn, en voorkomen dat je hond of kat uit de mand springt.

Fietsmand

Pet towel

Voor de echte rouwdouwers die er niet genoeg van kunnen krijgen om door het bos of gras te ravotten is er de Pet-Towel, een erg handige sterk absorberende handdoek voor de hond. Handig voor in de auto, of liever gezegd, voor de hond  die na het bos de auto in gaat.

Pet towel