Planning

Puppy's

Rasbeschrijving


 

Show

Nieuws | News

Herinnering

Links

 

Contact

Een pup in huis

Maak je je huis puppy proof?

Puppy’s zijn altijd heel erg leuk om in je buurt te hebben: ze zijn speels en actief, en lief slapen kunnen ze ook al heel goed. Maar het mag niet alleen voor de eigenaar leuk zijn, ook de puppy moet het wel veilig zijn in zijn nieuwe thuis. Puppy’s zijn wild en kennen niet echt angst, en daar kom jij als eigenaar zeker van pas! Als je je woning klaarmaakt voor een puppy, help je de puppy daar zeker mee.

Hoe doe je dat, je huis veilig maken voor een puppy?
Heel simpel: denk en gedraag je als een puppy. Kruip op je handen en knieen door heel het huis en bekijk alles vanuit een puppy-perspectief. Wat zou je puppy vanuit deze hoogte erg leuk en interessant vinden denk je? Op deze manier zal je al vele dingen zien die voor je puppy best gevaarlijk kunnen zijn.

Hier geven wij een u aantal tips waar u op moet letten binnen in uw woning.

Elektriciteit, gevaarlijk!

De elektriciteitsdraden in je huis zijn erg gevaarlijk: puppy’s hebben de neiging om aan ongeveer alles te knabbelen, en met elektriciteitsdraden is dat echt heel gevaarlijk. Zo kunnen ze zichzelf elektrocuteren en ernstig gewond geraken, ook door middel van een draad kauwen en inslikken van stukjes draden. En buiten het gevaar van uw pup of volwassen hond om is ook dat dat uw apparaten beschadigd of onbruikbaar kunnen raken of er kan zelfs brand of kortsluiting ontstaan.

Hoe te voorkomen dat honden kauwen op draden.

Trappen goed beveiligen

Trappen zijn ook heel gevaarlijk: de hond kan van de trap vallen en zich veel pijn doen of iets breken op die manier. Heel handig zijn van die babyhekjes die je voor het trapgat kan plaatsen.

Traphek

Kastjes

Honden vinden het altijd leuk om ergens met hun neus te zitten waar ze niet horen: denk daarbij maar eens aan alle kastjes die je in huis hebt. Het kan gevaarlijk worden wanneer de hond aan chemische producten ruikt, of er zelfs in zou bijten of opeten.

Hoe voorkomen dat je honden in de kastjes kunnen komen.

Scherpe hoeken

Ook  scherpe hoeken kunnen honden verwonden: dek ze daarom af met wat rubberschuim of iets dergelijks.
In vrijwel alle gebouwen zitten radiatoren, vensterbanken, kasten en tafels etc. met scherpe hoeken of randen. Dit zijn potentiële gevaren voor vallende, rennende en spelende honden. Een valpartij tegen een scherpe rand of hoek kan veel (honden)leed veroorzaken. Hoekbeschermers zijn dus ook onmisbaar in een omgeving met spelende honden.

Tuin

Hier geven wij een u aantal tips waar u op moet letten buiten en in de tuin.

Tijdens zijn zindelijkheidstraining komt je pup vaak in je tuin. Laat je pup niet alleen in de tuin, maar verwijder gevaren voor de zekerheid. Controleer of je tuin veilig is voor je pup aan de hand van de volgende aandachtspunten: